(0)

Familjen Ratzbergers guide till Gamla Stan

e-book


En unik guidebok till Gamla Stan i tvÄ delar. Följ med familjen Ratzberger pÄ en vindlande tur i Gamla Stans grÀnder. Ett humoristiskt, bildrikt Àventyr för stora och smÄ som kompletteras med en vÀlfylld faktadel om de historiska husen och miljöerna.

Vad gör man nÀr tekoppen skallrar mot ens framtÀnder varje morgon? NÀr ostförrÄdet flyttar pÄ sig och grÀvskoporna hotar att demolera ens hem? Man flyttar. SÀrskilt om man Àr en rÄtta som bor under Slussen i Stockholm. Elina Ratzberger beger sig med familjen till Gamla Stan i jakten pÄ ny bostad. DÀr finns de riktigt gamla husen, historia, mystik och Àventyr. Och kanske rum för husvilla rÄttor ...

Följ dessa ofrivilliga guider frĂ„n hus till hus och upptĂ€ck sĂ„ mycket mer av Gamla Stan Ă€n Stortorget och VĂ€sterlĂ„nggatan. TrĂ€d in i de praktfulla palatsen, de glömda kĂ€llarna och de dolda trĂ€dgĂ„rdarna. Besök Slottet och trĂ€ffa sjĂ€lvaste RĂ„ttkungen, möt mĂ€sterguiden herr Örjan i Storkyrkan och den bisarre Rakke i kvarteret Helvetet. Familjens coola rĂ„ttor ser till sĂ„ att det blir en spĂ€nnande och annorlunda stadsvandring, och bokens kartor ser till sĂ„ att vi kan följa efter i rĂ„ttornas spĂ„r.

Husen och miljöerna avbildas pÄ magnifika fÀrgbilder, medan rÄttorna kryllar över sidorna i svartvitt. Den kompletterande faktadelen Àr vÀlfylld, dessutom kryddad med rÄttbarnens roliga inslag: "Werners Viktiga Vetande", "Lillans lexikon" och rÄttfoton i "Gullans galleri".