(1)

Fantasin till makten!

e-book


I alla tider har mÀnniskan haft drömmar om en bÀttre vÀrld, Àven om den drömmen har förÀndrats genom Ären. I Fantasin till makten! redogör Ronny Ambjörnsson kunnigt och ingÄende för nÄgra utopier, allt frÄn hoppet om ett paradis eller himmelrike efter döden, till sökandet efter en ursprunglig, oförstörd kontinent, till kampen för ett rÀttvist samhÀlle, utan svÀlt och sjukdomar. Men framför allt berÀttar han om mÀnniskorna bakom dem.

Han ger oss historien om kvinnan som skrev en roman om Jungfrulandet, ett land dÀr endast kvinnor lever, och alkemisten som drömde om att lÀra sig tillverka guld sÄ att guldet skulle bli vÀrdelöst och det kapitalistiska samhÀllet störta samman.

Ambjörnsson berĂ€ttar ocksĂ„ om det svenska försöket att skapa ett utopistiskt samhĂ€lle i Sierra Leone, och naturligtvis om den utopi som fĂ„tt ge namn Ă„t hela företeelsen – Thomas Mores Utopia.

Resultatet Àr en svindlande resa genom tid och rum, dÀr drömmar och drömmare avlöser varandra, och som dessutom illustreras med bilder ur originalverken. En bok för historieintresserade, samhÀllsförbÀttrare och nutida utopister.