(2)

Far och son : En komedi

audioboek


Jörn Donners prisbelönta roman Far och son frÄn Är 1984 finns nu som ljudbok, inlÀst av Tobias Zilliacus.

Allt börjar med ett opublicerat manuskript som berÀttaren fÄr tag pÄ. Manuskriptet handlar om passion, kÀrlek och Àktenskap, och jakten pÄ en far som antas ha omkommit i Donau under delvis okÀnda omstÀndigheter.

Det finns ett slĂ€ktskap mellan romanens berĂ€ttare och manuskriptets huvudperson, varför berĂ€ttaren beslutar sig för att bedriva egna efterforskningar. Sökandet driver berĂ€ttaren bakĂ„t i tiden och frĂ„n Finland ut i Europa – till mötet med tidens ondska och de oförrĂ€tter som driver mĂ€nniskor ifrĂ„n varandra.

Jörn Donner Àr en mÀsterlig berÀttare. Han vÀver samman samman nuet och det förflutna i en överraskande komposition som pendlar mellan djupt allvar och uppsluppen komedi. Att lÀsa Far och son Àr som att öppna kinesiska askar, att gÄng pÄ gÄng stÀllas inför en ny men ÀndÄ oförutsÀgbar nyans.

NÀr romanen Far och son utgavs belönades den med det prestigefulla Finlandiapriset och Statspriset för litteratur.

Jörn Donner (1933–2020) arbetade som filmregissör och producent, journalist, kritiker, författare och politiker. Av Jörn Donner har Förlaget tidigare utgivit romanen Blod Ă€r tunnare Ă€n vatten, essĂ€böckerna SuomiFinland och Sista striden, samt brevboken Innan du försvinner tillsammans med Rafael Donner.


Verteller: Tobias Zilliacus
Duurtijd: