(0)

Fem drenge

e-book


Året er 1941. PĂ„ flugt fra de tyske bombardementer ankommer en lille london-dreng, Bobby, til en landsby i Sydengland, forvirret og knuget af savnet af sin mor. Her er der fred, sĂ„dan da. For landsbyen har sine egne fredsforstyrrere, lĂžmlerne De Fem Drenge, der hurtigt fĂ„r et godt Ăžje til Bobby, som de er sikre pĂ„ er tysk spion ...

SÄdan Äbner denne underfundige roman om et alt andet end dÞsigt landsbyliv i England under 2. verdenskrig. Som historien skrider frem, mÞder vi byens andre, mere eller mindre sÊre eksistenser og oplever sammen med dem, hvordan krigen kommer tÊttere og tÊttere pÄ, indtil den dag amerikanske tropper kommer rullende i jeeps og lastbiler for at gÞre egnen til trÊningslejr fÞr D-dag.

Mick Jackson, fĂždt 1960 i Great Harwood, Lancashire, England. Har i en Ă„rrĂŠkke arbejdet med teater og studerede teatervidenskab ved Dartington College of Arts. BrĂžd i 1997 igennem med romanen Tunnelmageren (eng. The Underground Man), som blev shortlistet til bĂ„de Booker-prisen og Ă„rets Whitbread Award for bedste roman 1997. Jackson har desuden skrevet Fem drenge (eng. Five Boys), Ten Sorry Tales (2006) og The Widow’s Tale (2010).