(0)

Flatworld - Graven i Domhamra bruk

e-book


TĂ€nk om Sven, Stella och Said hade vetat att de var pĂ„ vĂ€g mot sitt livs Ă€ventyr vilket kommer att nĂ„ sin höjdpunkt i slaget vid Domhamra bruk. Är det hĂ€r slutet för Flatworld?

Sven, Stella och Said har gĂ„tt ut sexan och sommarlovet ska börja. De tre vĂ€nnerna sitter pĂ„ tĂ„get pĂ„ vĂ€g till Domhamra, men de har ingen aning om vad som vĂ€ntar dem dĂ€r. Och vem har skickat biljetterna? Är det kanske den mystiska Oden, som hjĂ€lpt dem i kampen mot Ursula Somn? Eller den grymma Ursula, som tagit makten över Flatworld, stulit kraft och energi frĂ„n spelarna och förvandlat barnens vĂ€nner till deras avatarer.

Graven i Domhamra Ă€r den femte och avslutande delen i serien om Flatworld – det hemliga mobilspelet som alla verkar Ă€lska nĂ€r de fĂ„r prova det.

Ett halsbrytande Àventyr som kan komma att Àndra synen pÄ spel och verklighet. Böckerna handlar om en massa saker pÄ samma gÄng: om vad som Àr kul, om företag som vill tjÀna pengar pÄ vÄr uppmÀrksamhet, om hur vÄra hjÀrnor fungerar, om vad vÄra kompisar hÄller pÄ med. BerÀttelserna om Flatworld Àr perfekta för alla spelÀlskande barn som kanske hellre spelar Àn lÀser.

Nils HÄkanson Àr författare, översÀttare och förlÀggare. Han har tidigare skrivit flera böcker för vuxna. Johan Leion Àr illustratör som förutom barnböcker Àven illustrerar skivor och merchendise för musikbranschen.

Sagt om tidigare titlar i serien:

Troll och mÀnniskor:

Trollen i boken blir en parallell till nÀttroll, och historien tar ocksÄ upp polarisering, fake news, samt populistiska politiker med mörka agendor (utan att detta stör den unge lÀsaren).

Nils Ahnland, BTJ

HÀxmÀstaren pÄ Kvarneberg:

HÄkansons historia Àr spÀnnande och fantasifull och med sitt innehÄll borde boken kunna locka unga som i vanliga fall kanske hellre spelar Àn lÀser. Illustrationerna av Johan Leijon Àr snygga och vÀlgjorda och kompletterar texten pÄ ett förtjÀnstfullt sÀtt.

Nils Ahnland, BTJ

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Böckerna om Flatworld ligger pÄ nivÄ 5 av 6.