(3)

Flykten

e-book


Kaos rÄder i Skelleftehamn efter den stora översvÀmningen. Flera tusen har omkommit och trots att David och Wilma rÀddade livet pÄ nÀstan hela skolan sÀtter regeringen in militÀr för att bekÀmpa, tillfÄngata och tillintetgöra olus. De vet inte vad de kÀmpar emot, men de vet att det Àr nÄgot frÀmmande, nÄgot farligt. Utan hÀktningsförhandling eller rÀttegÄng spÀrras ungdomarna in, ingen bryr sig om barnkonventionen eller att deras mÀnskliga rÀttigheter ska respekteras. De Àr ju inte mÀnniskor, utan nÄgot helt annat.

Samtidigt grips Gaupa i Stockholm och avsÀtts frÄn posten som FN:s generalsekreterare. UpptÀckten av olus fÄr storpolitiska följder och en internationell konflikt hotar. Gaupa beskylls för att vara terrorist och medborgargarden bildas, trollen lynchas av uppretade och rÀdda mÀnniskor. De som tidigare var grannar eller goda vÀnner befinner sig nu pÄ varsin sida i en strid pÄ liv och död.

NĂ€r allt stĂ€lls pĂ„ sin spets mĂ„ste beslutet fattas: Är det dags att slĂ„ tillbaka och förinta mĂ€nskligheten, en gĂ„ng för alla? Eller Ă€r det redan för sent?

Flykten Ă€r den storslagna, avslutande delen i Ättlingarna-trilogin. TrĂ„darna knyts ihop och Mats Söderlund gör ingen besviken, spĂ€nningen hĂ„ller i sig Ă€nda till sista sidan.