(23)

Forever young

audioboek en e-book


Det Àr sommar, det Àr mitten av Ättiotalet. Kalla kriget Àr ett stÀndigt hot och alla Àr rÀdda för atombomben. John, som Àr syntare lika mycket för stilen som för musiken, bor med sin mamma och sin destruktive styvfar men hÄller sig hemifrÄn sÄ mycket han kan. Hans bÀsta vÀn Anton Àr i sin tur bortglömd av sin familj. Tillsammans försöker de förstÄ hur vÀrlden i allmÀnhet och vuxenvÀrlden i synnerhet sitter ihop.

De trÀffar Peder som plötsligt flyttat in i det övergivna huset vid sjön. Kanske Àr han den klokaste vuxna de har trÀffat eller möjligen den galnaste. Det blir i alla fall en oförglömlig sommar dÀr frihet och övergivenhet gÄr hand i hand. DÀr den första kÀrleken och den starkaste vÀnskapen sÀtts pÄ prov.

Forever young Àr en bÄde rolig och vemodig roman om att vara ung och fri i en förÀnderlig och emellanÄt obegriplig vÀrld. Det Àr ocksÄ en betraktelse över ett Sverige dÄ och nu.

Johan RipÄs, född 1974 i KummelnÀs i Nacka, Àr för nÀrvarande bosatt i Johannesburg med fru och tre barn. Han Àr SVT:s Afrikakorrespondent med 44 lÀnder att bevaka. Han har tidigare producerat tv-program som Kobra och var en av upphovsmÀnnen bakom programserien VÀrsta sprÄket, som belönades med Stora journalistpriset för Ärets förnyare 2003. Han har Àven varit verksam vid Dokument inifrÄn pÄ SVT. Forever young Àr hans debutroman.


Verteller: Andreas Kundler
Duurtijd: