(4)

FrÄn snack till verkstad - Antirasism i praktiken

e-book


Rasismen Ă€r en av vĂ„ra mest brĂ€nnande samhĂ€llsfrĂ„gor. Men diskussionen om rasism har ett nĂ€stan odelat fokus pĂ„ vittnesmĂ„l, teori och analys – pĂ„ att berĂ€tta om problemet. FrĂ„gan ”Vad bör göras?” fĂ„r dĂ€remot sĂ€llan nĂ„gra praktiskt anvĂ€ndbara svar. I kölvattnet riskerar hopplösheten att breda ut sig: beror frĂ„nvaron av lösningar pĂ„ att det inte gĂ„r att göra nĂ„got?

FrÄn snack till verkstad riktar strÄlkastarljuset mot de praktiskt arbetande antirasisterna. De Àr aktivister, privatpersoner, ideella organisationer och företag, och de gör allt frÄn att hindra nazister att fÄ fÀste pÄ orten till att skapa lönsamhet genom smartare normer. De drivs av olika vÀrderingar och verkar pÄ olika arenor, men de har en sak gemensam: de bidrar till ett Sverige med större mÄngfald och mindre rasism.

FrÄn snack till verkstad Àr en bok om att mota rasismen frÄn gatan, frÄn internet, frÄn fikarummet och frÄn den offentliga statistiken. En bok som vill bryta vanmakten och inspirera till handling.

Recensioner

"Det hÀr Àr den mest upplyftande bok jag lÀst pÄ mycket lÀnge."

Rikard Flyckt - Jönköpings-Posten

"De flesta projekt har uppmÀrksammats tidigare men det Àr bÄde inspirerande och vÀrdefullt att fÄ dem samlade, och lÀtt att se att boken kan komma till stor anvÀndning för den som söker sÀtt att motarbeta bÄde sin oro och samhÀllets brister."

Elisabeth Åsbrink - Svenska Dagbladet