(0)

Fröken Sonja

e-book


Året är 1842, vi börjar berättelsen nere i trakten av Ulricehamn, Västergötland och följer släkten Björklöf i de kommande hundra åren. Folk föds, de lever och de dör. Några får bara ett mindre antal år på sig innan den alltid lika jäktade doktorn kommer farande i sin vagn bara för att några dagar senare tvingas uttala det alltid lika sorgliga Tyvärr.

Men fröken Sonja tillhör dem som får leva och bli starka. Hon hamnar i Stockholm där hon bildar familj och lever sedan ett relativt stillsamt liv. Maken går till sitt viktiga arbete sex dagar i veckan, Sonja själv är hemmafru med arbete sju dagar i veckan, då hon ser till att allt fungerar och alla fem i familjen är friska och krya.

Så bryter ett Världskrig ut och lyckas närapå ödelägga hela Europa. Som om det inte vore nog brer även den fruktade Spanska sjukan ut sig och ställer till en ännu värre tragedi än kriget med miljontals döda. Ett drygt decennium senare tar galningen Adolf Hitler och nazisterna makten i Tyskland, vilket slutar med att det återigen bryter ut ett Världskrig i Europa. Året är nu 1942, hundra år har hunnit passera. Kriget pågår som värst när Sonja angrips av en livsfarlig sjukdom.