(0)

Gaden. Roman

e-book


"’Du forstĂ„r ikke en mands fĂžlelser,’ sagde han iltert. ’En kvinde vil aldrig forstĂ„ en mands ensomhed. NĂ„r I fĂžler jer ensomme, sĂ„ er det i virkeligheden kun lysten til at vĂŠre beskyttede, til at have en, som kan agere lĂŠbĂŠlte. Eller ogsĂ„ er det en ren og skĂŠr forfĂŠngelighedssag. I vil have det at prale med, at en mand gider tage sig af jer.’

’Men sĂ„dan er det ikke med mĂŠnd, vel? Det er den store verdenssmerte, der fylder jer, ikke sandt?’

Han gik et par skridt bort fra hende.

’Du har intet hjerte.’"

Sara har for lÊngst lÊrt, at det bare er til besvÊr at lytte til sit hjerte. Da hun en stormfuld aften fÄr besÞg af en ven, oplever hun ikke andet end ubehag, da han giver sig til at klandre hende for, at hun ikke elsker ham. Men hvorfor skulle hun det? Han stak bare af til Amerika og lod hende blive tilbage. Skal hun sÄ elske ham nu, bare fordi han er vendt hjem igen?

"Gaden" er en roman om rodlÞshed og ensomhed. Den handler om, hvor svÊrt det er at finde noget at leve for, nÄr man ikke fÞler, man har et sted at hÞre til. Den udkom fÞrste gang i 1923.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrĂŠdende socialdemokrat og kvindesagsforkĂŠmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigĂžrelse og retten til prĂŠvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÊgelsen og dÞde samme Är i Vestre FÊngsel. Olga Eggers stÄr tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.