(0)

Gartru Grinds son

e-book


Familjen Grinds bestÄr av matriarken Gartu och hennes tvÄ söner. Erik som Àr först i följd att Àrva den rika slÀktgÄrden förlorar sin arvslott nÀr han vÀljer att gifta sig med gÄrdspigan, Anna. Gartu bestÀmmer sig istÀllet för att lÀmna över gÄrden till sin andra son, Sven. Men nÀr Sven och hans slösaktiga fru försÀtter gÄrden i knipa faller ansvaret pÄ Erik att rÀdda dagen. Erik som i sin tur lyckats tjÀna ihop en förmögenhet pÄ egen hand och hunnit bli en av sockens mer inflytelserika mÀn. Samtidigt kÀmpar den stackars Anna med att hÀnga med i alla hans planer och att ta hand om barnen.

I denna Gotlandstrogna berÀttelse skildrar Anna Kajsa Hallgard det vÀlbekanta landskapet och realistiska huvudpersoner som man Àn idag kan knyta an till.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare frÄn Gotland. Hennes debutroman En man finner sin vÀg utkom 1942 och dÀrefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa vÀrnade sÀrskilt mycket om lantbruket och hemorten och anvÀnde ofta den gotlÀndska landsbygden som inspiration för sina verk.