(0)

Ghetto Girls

e-book


Livet gÄr vidare för Ghetto Girls, Virre och Jassans band. De har haft sina första gig och gjort en egen hemsida. En dag fÄr Virre ett mejl frÄn Stockholm med en inbjudan om att komma ner och spela med idolen Lee10. Deras mammor tÀnker följa med som barnvakter och förvandla det hela till en turné för morsgrisar. Men Virre har en plan pÄ hur de ska kunna lura sina mammor.

Under hösten tar en tjej i grannskolan livet av sig, sedan hon blivit trakasserad i skolan. HÀndelsen pÄverkar alla och leder till att Virre och Jassan Àr med och arrangerar en antivÄldskonsert pÄ sin skola.

Samtidigt blir Jassan kÀr i en kille. Helt plötsligt Àr inte Ghetto Girls allt hon tÀnker pÄ lÀngre. Och inte blir det bÀttre av att killen Jassan Àr kÀr i, klÀttrar in genom Virres fönster och förklarar sin kÀrlek till henne.

NÄgon eller nÄgra trakasserar Virre och Jassan pÄ deras mobiler och deras hemsida bombas av trash talk. Virre och Jassan fattar direkt att det Àr Dom tre som ligger bakom, avundsjuka som de Àr pÄ Ghetto Girls framgÄngar. Trots att Virre och Jassan saknar bevis mÄste hÀmnd utkrÀvas och till slut uppenbarar sig det rÀtta tillfÀllet. Ghetto Girls Àr den andra boken om Jassan och Virre, som gÄr i Ättan och bor i ett radhusomrÄde i en norrlÀndsk smÄstad. De brinner för hiphop och rappar om sitt likriktade radhusghetto - dÀr alla mÄste vara som alla andra. Författaren Magnus Ljunggren skriver Àven manus för teve och film.