(0)

Gravskriften och andra noveller

audioboek


“Nuförtiden lĂ€gger visst ingen enda mĂ€nniska mĂ€rke till det lilla korset, som stĂ„r i ena hörnet av Svartsjö kyrkogĂ„rd. Nuförtiden gĂ„r allt kyrkfolket förbi det utan att ge det en blick. Och det Ă€r ju inte underligt, att ingen mĂ€rker det. Det Ă€r sĂ„ lĂ„gt, att klöver och blĂ„klockor stĂ„ det upp till armarna och timotejen vĂ€xer över det. Icke heller bryr sig nĂ„gon om att lĂ€sa inskriften, som stĂ„r dĂ€r. De vita bokstĂ€verna Ă€ro nĂ€stan alldeles bortregnade numera, och det tyckes aldrig falla nĂ„gon in att söka stava ihop dem till ord 
”

"Gravskriften och andra noveller" Àr en novellsamling dÀr Selma Lagerlöfs lekfulla och fantasifulla berÀttarstil stÄr i centrum. Genom oefterhÀrmliga gestaltningar och inlevelsefulla skildringar skapar Lagerlöf en litterÀr upplevelse som understryker hennes oersÀttliga bidrag till litteraturen.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lĂ€rare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf Ă€r en av Sveriges mest uppskattade och Ă€lskade författare genom tiderna och blev ocksĂ„ den första kvinnan att vĂ€ljas in i Svenska Akademien.