(6)

Greyhound : Den gode herden

e-book


En gastkramande, autentisk krigsthriller till sjöss, som fÄr lÀsaren att kÀnna sig nÀrvarande i stormen och kölden, mitt ute pÄ Atlanten.

George Krause, kommendörkapten i den amerikanska flottan, ska föra en konvoj med trettiosju handelsfartyg frĂ„n USA till England. Året Ă€r 1942 och i lasten finns en mĂ€ngd förnödenheter som de krigsdrabbade britterna Ă€r i desperat behov av. Men resan blir mer dramatisk Ă€n nĂ„gon kunnat förestĂ€lla sig; mitt ute pĂ„ Atlanten blir man förföljd av en grupp tyska ubĂ„tar som Ă€r beredda att göra allt för att stoppa fartygen. Det hela utvecklar sig till en katt-och-rĂ„tta-lek dĂ€r Krause tvingas ta till alla medel för att stĂ„ emot utmattning, hunger och törst samtidigt som han mĂ„ste skydda varor vĂ€rda miljoner dollar och försöka rĂ€dda livet pĂ„ sina tretusen mĂ€n.

Den gode herden utsÄgs till en av Ärets bÀsta romaner dÄ den publicerades 1955. I dag rÀknas den som en klassiker och en av de mest betydelsefulla skildringarna av andra vÀrldskriget.

Romanen har filmatiserats med Tom Hanks i huvudrollen och filmen har fÄtt titeln Greyhound. Den skulle ha haft biopremiÀr i början av sommaren, men p.g.a. Corona har den i stÀllet haft premiÀr pÄ Apple tv+