(1)

Gudsfreden och andra noveller

audioboek


En julafton ger sig den gamla storbonden Ingmar Ingmarsson ut i skogen för att skÀra vidjor. Isande vindar trÀnger igenom hans klÀder, och nÀr snön börjar yra gÄr han plötsligt vilse. Han kÀmpar mot den bitande kylan och det skiftande landskapet, men nÀr mörkret faller tar hans krafter slut. Utmattad faller han ihop pÄ en rishög, och i det ögonblick han Àr pÄ vÀg att ge upp börjar rishögen att röra sig under honom ...

"Gudsfreden och andra noveller" Àr en novellsamling vars berÀttelser strÄlar med Selma Lagerlöfs karaktÀristiska fantasi och lekfullhet. Hennes outtröttliga förmÄga att vÀcka karaktÀrer och miljöer till liv skapar en lÀsning som engagerar, fÀngslar och framhÀver hennes oersÀttliga bidrag till litteraturhistorien.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lĂ€rare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf Ă€r en av Sveriges mest uppskattade och Ă€lskade författare genom tiderna och blev ocksĂ„ den första kvinnan att vĂ€ljas in i Svenska Akademien.