(9)

H niin kuin haukka

audioboek en e-book


Menestyskirja, joka on valloittanut lukijat kaikkialla.

Lapsena Helen halusi haukankasvattajaksi. HÀn ahmi haukoista kertovia kirjoja, tutki alaa lapsen intohimolla, eikÀ unohtanut unelmaansa aikuistuttuaan. Kun nelikymppisen Helenin isÀ kuolee, suru lannistaa hÀnet ja lapsuuden intohimo nousee pakkomielteeksi. Helen ostaa kymmenviikkoisen kanahaukkanaaraan kahdeksallasadalla punnalla, vie sen kotiinsa Cambridgessa, tÀyttÀÀ pakastimen haukanruoalla ja sulkee puhelimen. TÀstÀ alkaa pitkÀ, vaiherikas yritys kesyttÀÀ villielÀin.

TÀmÀ aseistariisuva kirja hÀmmÀstytti ilmestymisvuotenaan kirjamaailman. SiitÀ tuli yllÀttÀvÀ bestseller ja klassikko Yhdysvalloissa ja Britanniassa: kirja sai arvostettuja kirjapalkintoja ja sen oikeudet on myyty yli kahteenkymmeneen maahan Japanista Brasiliaan ja Eurooppaan.

Kirja on kuin kaleidoskooppi, surua työstÀvÀn Helen Macdonaldin ja kanahaukka Mabelin tarinaan yhdistyy historioitsijan nÀkemys perinteiden ja nykyaikaisten luontokÀsitysten kohtaamisesta.

TÀmÀ on kirja muistoista, luonnosta ja historiasta - siitÀ, kuinka löytÀÀ elÀmÀ ja rakkaus uudelleen lÀheisen kuoleman jÀlkeen; rehellinen kuvaus naisen yrityksestÀ kesyttÀÀ villi, jalo elÀin, jonka kanssa hÀn etsii itselleen uutta vapautumisen tunnetta.


Verteller: Karoliina Kudjoi
Duurtijd: