(0)

Hans Lindenow

e-book


Hans er sĂžn af godsejer Lindenow, og selvom han kun er 13 Ă„r gammel, ved han, at der efter hans fars dĂžd kommer til at hvile et tungt ansvar pĂ„ hans skuldre. Han skal overtage det gamle gods og alle de forpligtelser, godsejeren har over for egnen og ikke mindst de fattige borgere. Hans fĂ„r brug for en god hustru ved sin side, nĂ„r den dag kommer. PrĂŠstens datter Karen og hans niece Else er Hans’ bedste legekammerater, men som Ă„rene gĂ„r, begynder de begge at se pĂ„ ham pĂ„ en ny mĂ„de. Lidt for lidt gĂ„r det op for Hans, at han en dag vil vĂŠre nĂždt til at vĂŠlge imellem dem – hvis ikke han vĂŠlger en helt tredje.

"Hans Lindenow" fĂžlger den unge mands vej gennem livet og giver samtidig et interessant billede af godsejerens rolle i det danske samfund omkring Ă„rhundredeskiftet. Bogen udkom oprindeligt i 1911.

Henning Jensen (1838-1929) var en dansk forfatter, politiker og journalist. Han var sogneprÊst i flere Är forskellige steder i Danmark, men blev i 1885 afskediget af kirkeminister Jacob Frederik Scavenius for nogle upassende udtalelser. Herefter begyndte Henning Jensen at skrive for flere dagblade og gav Folkekirkes og dens prÊsteskab nogle hÄrde ord med pÄ vejen bÄde i sin journalistik og sine bÞger. Han debuterede som forfatter i 1891 med romanen "Kapellanen" og udgav efterfÞlgende en lang rÊkke fortÊllinger.