Det gamle Grækenland har fascineret kunstnere, filosoffer og historikere i århundreder. Hvem var dette folk, der var så langt foran resten af Europa, og hvis kunst, litteratur og ideer, vi stadig hylder og lader os inspirere af i dag? Vilhelm Grønbechs værk om det gamle Grækenlands kultur og religion består af fire bind, der fokuserer på forskellige dele af livet og kulturen i det gamle Grækenland.
Fjerde og sidste bind i serien "Hellas", "Tænkere og tragikere", præsenterer os for nogle af de største græske filosoffer, digtere og forfattere. Særligt fokus bliver der lagt på Sophokles og Euripides, men også Pythagoras. Empedokles og Aischylos‘ tanker bliver gennemgået.
Vilhelm Grønbech (1873-1948) var en dansk litteraturforsker. Han var uddannet cand.mag. i dansk, engelsk og latin og blev i 1902 dr.phil. på en afhandling om tyrkisk lydhistorie. Han udgav en lang række bøger om litteraturhistorie og kultur i oldtiden. Vilhelm Grønbech har blandt andet skrevet om det gamle Grækenland, mysticismen i Indien og Europa og Johann Wolfgang von Goethe.