(85)

Herr Arnes penningar

audioboek en e-book


Herr Arne och hans familj bor pĂ„ den anrika prĂ€stgĂ„rden Solberga. En natt rĂ„nas de av en grupp legosoldater, och under den skoningslösa attacken blir alla vittnen brutalt mördade. I ett försök att radera spĂ„ren tĂ€nder gĂ€rningsmĂ€nnen eld pĂ„ huset, och nĂ€r de flyr platsen mĂ€rker de inte att de lĂ€mnat en överlevande bland lĂ„gorna. Arnes fosterdotter, Elsalill, klarar sig och bestĂ€mmer sig för att hĂ€mnas. Med hjĂ€lp av sin systers ande pĂ„börjar hon snart jakten pĂ„ de hĂ€nsynslösa mördarna 


”Herr Arnes penningar" Ă€r en klassisk berĂ€ttelse som utspelar sig pĂ„ 1500-talet. Med övernaturliga inslag och krypande spĂ€nning, tecknar Lagerlöf en gripande berĂ€ttelse om hĂ€mnd, passion och rĂ€ttvisa.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lĂ€rare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf Ă€r en av Sveriges mest uppskattade och Ă€lskade författare genom tiderna och blev ocksĂ„ den första kvinnan att vĂ€ljas in i Svenska Akademien.


Verteller: Sofie Ekström
Duurtijd: