(0)

Hjemmefra

e-book


"Jeg havde aldrig for alvor tÊnkt pÄ at flytte fÞr den aften, de lÄste dÞren, fordi jeg kom for sent hjem, og jeg tÊnkte faktisk heller ikke pÄ det lige med det samme. Jeg stod bare der i mÞrket og ruskede i hÄndtaget og bandede og gloede dumt, indtil det gik op for mig, at jeg ikke kunne komme ind.

Hva’ fanden lignede det at lukke mig ude fra mit eget hjem!

Jeg kan huske, jeg stÞttede mig til muren og fÞlte, at stenene pÄ en eller anden mÄde gled vÊk under min hÄnd, og at jeg med rynket pande forsÞgte at bringe lidt orden i det kaos af vrede og sprut, der var inde i hovedet pÄ mig.

Kors, hvor var jeg fuld!"

Det er to Är siden, 16-Ärige Christian flyttede med sin familie fra lejligheden pÄ NÞrrebro til et hus i Ballerup. ForÊldrene er glade for at vÊre kommet ud, hvor der er frisk luft, mere plads og egen grÊsplÊne, men Christian kan ikke falde til. Han savner sit mangfoldige barndomskvarter og storbyens hurtige rytme. I Ballerup sker der ikke sÄ meget, og alle ligner hinanden. Derfor beslutter Christian sig for at flytte hjemmefra, men kan det overhovedet lade sig gÞre, nÄr han stadig gÄr i skole?

Inge Krog (1932-2009) var en dansk forfatter og oversÊtter. Hun skrev digte, noveller, romaner og avisartikler, der blandt andet blev udgivet i Familie Journalen og Hjemmet. Hendes bÞger henvender sig bÄde til bÞrn, unge og voksne, og de beskÊftiger sig ofte med alment gyldige og vÊgtige emner som ligestilling, venskab, skilsmisse og misbrug. I 1975 modtog hun Kulturministeriets Ärlige bÞrnebogspris for bogen "Hjemmefra".