(0)

HORD X

e-book


HORD utkom julafton 2012 första gÄngen, pÄ FEL Förlag. Nu till tioÄrsjubileet utkommer en utvidgad utgÄva, som e-bok: HORD X.

HORD Àr en monsterdikt, en science fictiondystopi, en sprÄkuppgörelse, en nedgÄng i nuets inre gravkammare och i samtidens ordkatakomber.

HORD lÀmnar dig aldrig och du lÀmnar aldrig HORD. TÀnk dig att sprÄket Àr en taggtrÄd eller en linje av laserljus. TÀnk dig att du Àr ett ord, att du mÄste vara sÄ öppen.

HORD Àr precis som du sin egen sÄng med sin egen inre rytm och sin egen yttre rymd.

HORD Àr ett medieflöde och en skallrande tankeström, ett tidsglapp, en glitch i försvinnandets dramaturgiska kurva. Inuti HORD finns barnets varmt bultande hjÀrta och den vuxnes iskallt ekande kranium.

HORD Àr en mörk grotta och en ljus sandstrand, dÀr ligger ord och lyser och blir varma nÀr du ser dem. Titta noga, med mjuk blick. HORD Àr ditt förstoringsglas och mikroskop.

HORD Àr ett landskap och en strupe. GÄ ut dit. Och drick HORD. HORD Àr vatten och livselixir, giftbÀgare och energidryck. HORD kan vara din mamma.

I HORD X har det tillkommit en födelse och en bortgÄng, ett tillflöde och ett avlopp, en soluppgÄng och ett kantrande i havet. Nya rader av brons och mÀssing, plast och aluminiumfolie. HORD Àr en mittpunkt som rör sig i periferin. Ett allseende öga som Àr utplockat pÄ ett bÀltesspÀnne. HÄll upp HORD mot publiken.

HÀr Àr HORD. En ordhord förvildad tamboskap. Eller tvÀrtom. Det kan alltid vara tvÀrtom. Kom ihÄg att glömma det.