(156)

Ihmeperhe

audioboek en e-book


TerveisiÀ koulusta!

Ihmeperhe on viiltÀvÀn tarkka lÀpileikkaus erityisluokan arjesta ja moninaistuvasta koulumaailmasta. Romaani ruotii tasa-arvoisena pidettyÀ koululaitosta ja kysyy, kuka on ensisijaisesti vastuussa lasten tulevaisuudesta yhteiskunnan jÀsenenÀ.

Mies saa viranhoitomÀÀrĂ€yksen Saarivuoren peruskoulun 4–5F-erityisluokalle. Luokassa opettajat ovat vaihtuneet tiuhaan: kymmenen oppilaan pienryhmĂ€ssĂ€ tuntuu olevan vĂ€hintÀÀn puolet liikaa. Kahvitauot kuluvat sosiaaliviranomaisille soitellessa, toisella linjalla koputtaa poliisi ja taustalla heiluu perhosveitsi The Knife Game Songin tahtiin. Viikkojen kuluessa kaaoksen keskeltĂ€ alkaa kuitenkin hahmottua iloa ja kauneutta sekĂ€ kokonaiskuva, jossa erityislahjojensa hallitsemista opettelevat pienet supersankarit ovat kaikkea muuta kuin syypĂ€itĂ€ omaan kĂ€ytökseensĂ€.

Hanna Arvela (s. 1981) on helsinkilÀinen mediataiteilija, jonka mustan huumorin sÀvyttÀmÀt teokset pyrkivÀt herÀttÀmÀÀn keskustelua yhteiskunnan nÀkymÀttömistÀ epÀkohdista. Ihmeperhe ammentaa Arvelan omista kokemuksista erityisluokkien sijaisopettajana.


Verteller: Ilkka Villi

Duurtijd: