(21)

Imuri

audioboek en e-book


ElÀmÀÀ eletÀÀn eteenpÀin, mikÀ siinÀ on niin vaikeaa?

Imurissa on tilanne pÀÀllÀ. Se on romaani itsensÀtyöllistÀjÀstÀ, perheestÀ ja paheista. Se on kertomus, jossa ihmiset jumittaa ja kieli on vapaa.

"Jos ei itse tiedÀ mitÀ se jotain on, joku toinen pÀÀttÀÀ, eikÀ se jotain ole vÀlttÀmÀttÀ paras jotain sulle."

Kristiinan elÀmÀn muuttaa yrittÀjyys. Toimintasuunnitelmat ja deadlinen kauhu tÀyttÀvÀt pÀivÀt kotitoimistolla. KevytyrittÀminen ulottuu vapaa-ajalle: mies, lapset, sisko, Àiti, ystÀvÀ ja naapurin koira eivÀt voi odottaa. Kristiina on nykyajan supernainen, joka hoitaa kodin ja lapset, alkoholismin ja superbakteerit. ItseÀÀn hÀn psyykkaa radikaalirehellisessÀ keskusteluryhmÀssÀ. Ja joskus tosi harvoin salaröökillÀ. Tunnit vyöryvÀt. Kristiina yrittÀÀ toteuttaa itseÀÀn, mutta elÀmÀ tulee vÀliin. Imuri tuijottaa.

Anja ErÀmaja on runoilija, joka usein löytÀÀ itsensÀ eri taiteenlajien vÀlimaastoista. Onnelliset ovat ne, jotka ovat nÀhneet ErÀmajan livenÀ esittÀmÀssÀ runojaan. HÀnen ensimmÀisen proosarunokokoelmansa Laulajan paperit (WSOY 2005) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja Runeberg-palkinnon saajaksi ja viimeisin teos EhkÀ liioittelen vÀhÀn (WSOY 2016) voitti Yleisradion Tanssiva karhu -palkinnon. ErÀmaja elÀÀ, kirjoittaa ja kÀveleskelee HelsingissÀ. Imuri on hÀnen ensimmÀinen romaaninsa.


Verteller: Anja ErÀmaja
Duurtijd: