(0)

Jag kallades en dum blondin

e-book


Det hÀr handlar om Emilia, frÄn 1961 till 2009. I gymnasiet blir hon offer för en liderlig lÀrare. Som ung reporter pÄ de tvÄ största morgontidningarna stoppas hennes karriÀr av ryktesspridning. Hon kallas isjungfru och en dum blondin. PÄ Swedish Propaganda Service i New York blir hon isolerad i en stÀdskrubb nÀr hon vÀgrar ha sex med sin chef och sen kommer pÄ honom mitt i ett samlag med en bibliotekarie. NÀr hon jobbar för VTV:s stjÀrnreporter i New York fÄr hon veta att hon Àr chanslös om hon inte tillbringar en weekend pÄ Barbados med tv-stjÀrnan. En filmdiktator försöker krossa henne. Som pressekreterare pÄ ett statligt verk upptÀcker hon att generaldirektören gör skÀl för öknamnet Krokodilen. Mannen hon gifter sig med förvandlas gÄng pÄ gÄng till ett attackerande monster. Som ensamstÄende mamma försöker hon rÀdda sin annorlunda dotter frÄn mobbning i en tid dÄ man ansÄg att mobbning inte fanns.

Emilia rÀddas ur alla dessa mardrömmar genom en sjukdom, ett ovÀntat Äterseende och genom en ungdomsdröm som blir verklighet.

Författaren och konstnÀren Maria Fredin Àr född 1945. Hon har jobbat som journalist, bildredaktör och pressekreterare. Romanen Àr baserad pÄ hennes egna upplevelser under drygt fyrtio Är.