(1)

Jamie

e-book


Hyllad berÀttelse om att hitta sin plats nÀr vÀrlden inte tycker att man passar in

»Det Àr en stark historia om vÀnskap som levandegörs av ett sprÄk med liknelser och metaforer som ger kÀnsla och djup.« Betyg: 4 av 5 - Sofie Andersson, BTJ

»Det Àr en sÄ fin berÀttelse om att fÄ vara den en Àr. Jamie fÄr en att mÄ bra och ger hopp om framtiden.« Malin mitt i boken

Jamie Rambeau Àr en glad ickebinÀr elvaÄring som Àlskar att umgÄs med sina tvÄ bÀsta vÀnner, Daisy och Ash. Men nÀr trion fÄr reda pÄ att de ska skiljas Ät efter fyran för att gÄ i pojk- och flickskolor hotas deras vÀnskap. NÀr Jamie inser att ingen dessutom har tÀnkt pÄ var hen ska gÄ tar de Àrendet i egna hÀnder. VÀnnernas anstrÀngningar leder sÄ smÄningom till en takprotest mot skolans binÀra regler.

Jamie Àr en upplyftande, vackert skildrad berÀttelse om att hitta sin plats nÀr vÀrlden inte tycker att man passar in nÄgonstans.

I översÀttning av Hanna Williamsson.

L. D. LAPINSKI Àr en brittisk barnboksförfattare, bosatt utanför Sherwoodskogen i England tillsammans med sin familj och katten Hector. Jamie Àr den fjÀrde av hens böcker som kommer ut pÄ svenska efter de tre populÀra delarna i serien ResebyrÄn FrÀmmande VÀrldar.

»En kÀnslig, rörande berÀttelse om att kÀmpa för acceptans och förÀndring.« The Guardian

»HjÀrtvÀrmande och absolut mÄstelÀsning för unga HBTQ+-personer.« Gay Times

»En inspirerande historia om en ung person som hittar styrkan och kraften att vara exakt den de Àr.« The Scotsman