(0)

JĂ€ttarnas Bok - The Book of Giants

e-book


I Bibeln kan vi mycket kort lÀsa berÀttelsen om Nephilim och den antediluvianska (före syndafloden) vÀrlden, som kort nÀmns i Första Mosebok 6:1-4. I all hast och i förbifarten nÀmns alltsÄ denna ras jÀttar som levde före syndafloden. Bibeln ger oss inte mÄnga svar pÄ vilka dessa entiteter var.

Men det finns andra skrifter som aldrig letade sig in i Bibeln som ger oss en betydligt klarare bild av hur vÀrlden sÄg ut före syndafloden.

"The Book of Giants" har sitt ursprung i den judiska apokalyptiska litteraturen och Àr en del av de sÄ kallade apokryfiska texterna.

Denna boks ursprung hittas i Dödahavsrullarna (The Dead Sea Scrolls) som bestÄr av en samling antika judiska manuskript som hittades mellan 1947 och 1956. Dessa fragment dateras till omkring det andra Ärhundradet f.Kr. till det första Ärhundradet e.Kr.

Förutom i de judiska ovan nÀmnda texterna har "The Book of Giants" Àven överlevt i fragmentarisk form genom manikeiska texter. Manikeismen var en religiös rörelse grundad av profeten Mani i det tredje Ärhundradet e.Kr., och manikeiska versioner av texten finns pÄ flera olika sprÄk.

Jag har i denna upplÀsning översatt och gjort sprÄket förenklat och förstÄeligt sÄ att du ska förstÄ vad denna bok faktiskt vittnar om.

Jag kommer att lÀsa upp en version som enbart bestÄr av min sammanstÀllning av alla 12 kapitel dÀr jag gjort dem begripliga pÄ modern svenska.