Kokken Jean-Louis Lieffroy har gennem mere end 40 år sat sit fingeraftryk på dansk gastronomi og madkultur.
Da Jean-Louis kom til Danmark i 1970’erne, var der ikke noget, der hed gourmetmad eller Michelin-restauranter, og friske råvarer var nærmest uopdrivelige. Mad var noget man spiste, ikke noget man havde en holdning til.
Sammen med en lille gruppe unge, eventyrlystne kokke gik Jean-Louis Lieffroy i gang med at ændre danskernes syn på mad og kvalitet – én mundfuld og én ingrediens af gangen.
Gennem 70’erne, 80’erne og 90’erne kæmpede han en indædt kamp mod den dårlige smag, ligegyldigheden, snæversynet og de danske toldmyndigheder fra sit fynske gourmettempel: Falsled Kro.
Jean-Louis’ madrevolution betød, at vi i dag kan købe velhængt kød, frisk fisk og god vin i de danske supermarkeder, eller gå ud og spise på restauranter i verdensklasse.
Bogen følger Jean-Louis Lieffroy fra barndomsårene i Vogeserne, til uddannelsen på restauranter verden over, og til de 38 år på Falsled Kro. Her oplevede han overvældende succes og formåede at bringe ting som beurre blanc, stegt foie gras og varme østers ind i det danske ordforråd, samtidig med at han gjorde det legitimt at forholde sig til det, man spiste.
Den følger også Jean-Louis gennem bruddet med kroen og Grønlykkefamilien til i dag, hvor han stadig i en alder af 68 år står tolv timer dagligt bag gryderne på Restaurant Lieffroy.