(1)

Jenkkivuosi

e-book


EletÀÀn vuotta 1976. Kun 17-vuotias suomalaistyttö Sanna lÀhtee vaihto-oppilaaksi Michiganiin, hÀnen elÀmÀnpiirinsÀ laajenee kertaheitolla. Kaikki on Yhdysvalloissa jÀnnittÀvÀÀ ja uutta, aina ruokatarjonnasta lÀhtien. Sanna harrastaa pianonsoittoa, ja uusista luokkatovereista löytyy myös muita musiikista kiinnostuneita. Kesken vuotta tapahtuu yllÀttÀvÀ kÀÀnne, ja Sanna saa tilaisuuden tutustua paremmin meksikolaisamerikkalaiseen luokkatoveriinsa Sauceriin. Mutta minkÀlainen ystÀvyys heidÀn vÀlilleen voi syntyÀ, kun tulevaisuudessa vÀlissÀ on valtameri?

Jenkkivuosi on Anu Jaantilan vauhdikas esikoisteos. Se voitti Pirkanmaan PlĂ€ttĂ€ -palkinnon vuonna 1980. Teoksella on kolme jatko-osaa: Dear Sanna, Love, Sam sekĂ€ Sanna ja Sam – forever?

Yksi vuosi ulkomailla voi vastata montaa kotimaassa. TÀmÀn saa tuntea Sanna-niminen lukiolaistyttö, kun hÀn lÀhtee Yhdysvaltoihin vaihto-oppilaaksi. Varsinkin, kun tunteilla voi olla valtaa muuttaa koko loppuelÀmÀ...

Anu Jaantila (s. 1957) on julkaissut erityisesti nuortenkirjoja. HÀn on koulutukseltaan musiikin maisteri ja ammatiltaan toimittaja, kirjailija ja tv-ohjaaja. Jaantilan teos Jenkkivuosi sai Pirkanmaan PlÀttÀ -palkinnon vuonna 1980.