(13)

Jo tack, bra

audioboek en e-book


Klas sitter i ledningsgruppen pÄ ett marknadsledande nordiskt logistikföretag men var som ung vuxen intagen pÄ psykakuten pÄ Danderyd sjukhus. Mikael anser sig botad frÄn schizofreni, vilket anses medicinskt omöjligt. Johanna tar överdos efter överdos tills hon till sist fÄr diagnosen Borderline.

"Jo tack, bra" bygger pÄ nio intervjuer om psykisk ohÀlsa som författaren antingen upplevt sjÀlv eller som bevittnats i egenskap av nÀra anhörig. Boken Àmnar att öka förstÄelsen för att psykisk sjukdom Àr ett tillstÄnd, inte en identitet och att det kan drabba i stort sett vem som helst, nÀr som helst. Det finns ingen skam i det.

Boken bygger pÄ verkliga hÀndelser varvat med reflektioner och konkreta verktyg för att hantera, bemöta och förstÄ psykisk ohÀlsa. Den har sjÀlvbiografiska inslag och tar avstamp i författarens upplevelse av sin brors psykiska sjukdom.

Sophie Joelsson Àr uppvuxen i Göteborg och har en examen i företagsekonomi samt tjugo Ärs erfarenhet som projektledare och konsult inom PR och kommunikation. I tre Är var hon sjukskriven för utmattningsdepression och kom pÄ fötter igen tack vare naturen, meditation och terapi. Hennes unika livsresa resulterade bÄde i en yrkesmÀssig och inre helomvÀndning. I 40-ÄrsÄldern omskolade hon sig till diplomerad samtalsterapeut, dÀrefter beteendevetare och numera arbetar hon som skolkurator.


Verteller: Callin Delmar
Duurtijd: