(0)

Juna saapuu Tervakaupunkiin

e-book


TÀmÀ on jatko-osa historialliselle romaanille Torpasta Tervakaupunkiin. EletÀÀn 1880-lukua ja Pohjanmaalla tapahtuu merkittÀvÀ ja pitkÀÀn suunniteltu muutos. Junarata ulottui 1886 vuodesta lÀhtien Ouluun saakka.

Johan ja Maria tekevÀt vaiherikkaan matkan yhdessÀ Marian vanhempien kanssa. He kÀyvÀt muun muassa Hangossa:

"Pakettiimme kuului myös lÀÀkÀrin tarkistus ja tarpeellinen hoito. MinÀ uskalsin valitella ohimenevÀÀ raskasmielisyyttÀni ja tohtori totesi minun olevan juuri oikeassa paikassa eikÀ hÀn tiennyt mitÀÀn niin hyvÀÀ keinoa sellaisen taudin kurissa pitÀmiseen kuin juuri heidÀn tarjoamansa palvelut ja hÀn suositteli sen vuoksi joka kesÀ hoitokuuria HankoniemessÀ."

”Rakastettusi on tarina, hĂ€n on taideteos tai runo. HĂ€n on sĂ€vellys ja syvĂ€llinen romaani, ja hĂ€nen silmissÀÀn on koko maailma eikĂ€ sinun tarvitse hakea kauneutta maailman ÀÀristĂ€, vaikka sieltĂ€kin sitĂ€ löydĂ€t silloin kun sinulla on kyky nĂ€hdĂ€ kertomus ja elĂ€mĂ€n mysteeri.

Kun katsot Seinen vettÀ ja sen rannan metsiÀ ja taloja, niin anna ajatustesi kulkea vapaasti ja se mitÀ silloin nÀet on jotain sellaista, minkÀ voi nÀhdÀ vain sydÀmellÀÀn.

Taitelija maalatessaan maiseman piirtÀÀ kuvaan osan omaa sieluaan ja samalla tavalla runon tekijÀ kirjoittaa sisimmÀstÀÀn, ja sinÀ voit tavoittaa hÀnen sanomansa vain pysÀhtymÀllÀ siihen itse."