(1890)

Kameleonten

audioboek en e-book


Advokaten Sophie Ceder blir strypt till döds under en massage pÄ Sturebadet i Stockholm. Allt tyder allt pÄ det Àr seriemördaren Kameleonten som slagit till igen efter sju Ärs uppehÄll. FörklÀdd till allt frÄn prÀst, lokalvÄrdare till receptionist och lÀkare stryper mannen med de tusen ansiktena sina offer och lÀmnar efter sig en tÀrning som souvenir.

Nathalie Svensson, Johan Axberg och de andra medlemmarna i Nationella gÀrningsmannaprofilgruppen blir inkallade. I jakten pÄ landets mest utstuderade seriemördare tvingas de in i ett rollspel dÀr bÄde deras privata som yrkesmÀssiga identiteter hotas.

Samtidigt som profileringsgruppen sÀtter allt pÄ spel för att gripa Kameleonten Àr relationen mellan Nathalie och Johan frostig. Johan har bestÀmt sig för att stanna hos familjen i Sundsvall, men nu berÀttar han nÄgot som Àn en gÄng vÀnder upp och ner pÄ deras relation.

Kameleonten Àr den sjunde fristÄende delen i Jonas Moströms populÀra och prisbelönta deckarserie om psykiatriker Nathalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg.

"Rapp thriller med mĂ„nga infallsvinklar! [Jonas Moström] har Ă€n en gĂ„ng skrivit en topproman." Ölandsbladet om Skytten

"SpÀnningen behÄller sitt grepp till slutet!" LÀnstidningen JÀmtland om Skytten


Verteller: Marie Richardson
Duurtijd: