(0)

Kapseln

e-book


De tre bröderna försöker tjÀna ihop pengar för sin överlevnad i soliga Santa Catalina. Den Àldsta försöker putsa sÄ mÄnga skor han fysiskt kommer Ät, för nÄgra mynt. Den mellersta brodern har stora drömmar, men inte mycket affÀrssine. Den yngsta brodern hjÀlper till genom att försöka övertala hönan Isabela Catolica att vÀrpa honom ett Àgg.

Den lilla staden Àr full av turister och Äsnor, men pÄ nÀtterna hÀnder det underliga saker. MÀnniskor försvinner, och en mystisk anlÀggning byggs utanför staden. Dessutom Àr brödernas Àldste bror Josef försvunnen. Han Äkte med en mÀklare som lovade honom arbete i Tyskland, och bröderna har inte hört av honom sedan dess.

En dag dyker en kapsel upp i stadens fattigkvarter. Ingen vet vad den innehÄller, men snart börjar mÀnniskor som rör sig runt den pÄverkas. Livet i den lilla staden prÀglas inte lÀngre av sommarens glÀdje och avkoppling, nÀr underliga saker börjar hÀnda och mÀnniskorna som kommer i kontakt med kapseln blir allt mer ondskefulla.

Arne Lundgren (1925-2011) Àr en svensk författare med flera strÀngar pÄ sin lyra. I hans stora författargÀrning kan rÀknas romaner, lyrik och ungdomsböcker.