(0)

Katarinas arv

e-book


Alla i byn vet vem Katarina Àr. Hon Àr oÀktingen vars pappa var en kvinnotjusande predikant och vars mamma tog livet av sig i Àlven. Vore det inte för morfar Elis skulle hon aldrig stÄ ut. Det Àr kanske inte sÄ konstigt att det dÀrför kÀnns som att framtiden rinner henne ur hÀnderna nÀr morfadern plötsligt gÄr bort. Vad hÀnder med henne nu? Kommer hon kunna fortsÀtta studera?

En överraskande upptÀckt i matkÀllaren gör att Katarina till slut fÄr flytta in hos sin moster Rut, som arbetar som hushÄllerska. DÀr tvingas hon göra rÀtt för sig, samtidigt som hon allt oftare fÄr kÀnslan av att vara i vÀgen. Hon förstÄr att Rut gÀrna vill gifta sig med sin husbonde Herman, men Àr han verkligen pÄlitlig? I nÀrheten av gÄrden bor den stilige Ola som Katarina blir förtjust i. Men hon kan inte helt sluta tÀnka pÄ Jochen, den unge tysken som hon och morfar rÀddade en gÄng. Kommer han nÄgonsin lyckas hitta henne?

Sonia Strömberg föddes 1929 och vÀxte upp i det lilla sÄgverkssamhÀllet Rundvik i VÀsterbotten. Genom att lÀsa kvÀllskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal dÀr hon arbetade som gymnasielÀrare under mÄnga Är. NÀr en hörselnedsÀttning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestÀmde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgÄng 2017.