(0)

Klara vardagen med adhd : Tips till dig som flyttat hemifrån

e-book


Att flytta hemifrån är spännande och kanske blir man också överrumplad av allt det där man nu själv måste ta tag i: handla, passa tider, fixa tvätten, laga mat. HUR får man saker gjorda och VARFÖR är det så svårt?

Det kan vara extra besvärligt om man har adhd eller add. Men det finns hjälp att få. Utifrån de behov den danska psykologen Lene Straarup såg, och de frågor hon fick från sina unga klienter, skrev hon en kort och översiktlig handbok om hur man får styrsel på sin vardag.

Boken ger goda råd, tips och verktyg för att:

• Få bra rutiner

• Få kontroll över tiden och struktur på saker och ting

• Hantera känslor och få kontroll över humöret

• Få koll på ekonomin

Boken löser inte alla problem och tvätt och räkningar blir inte mer spännande. Men det är ganska skönt att ha (mer eller mindre) koll på sina saker och klara sig själv.

Klara vardagen med adhd är skriven speciellt för unga med adhd och add. Den är också för föräldrar och andra som vill ge en hjälpande hand. Boken är rikt illustrerad av Sarah Lund Morrison.

Lene Straarup är dansk psykolog och specialist i barnneuropsykologi. Hon har tidigare varit anställd på Center for ADHD och medlem i Socialstyrelsens arbetsgrupp för nationella riktlinjer för behandling av ADHD.