(0)

Konservatisme i mellemkrigstiden

e-book


Det Konservative Folkeparti kan i Är fejre deres 100-Ärs jubilÊum som parti. Og umiddelbart lever konservatismen i bedste velgÄende: Konservative debattÞrer ytrer sig ivrigt i medierne, og konservatismen markerer sig i den politiske offentlighed. Men virkeligheden er en anden. Partiet er splittet og stÄr reelt midt i en tillidskrise, ligesom mange iagttagere mener, at det har mistet politisk fodfÊste. Det ser vi fx, nÄr SÞren Pape Þnsker at give partiet en hÞjredrejning, selvom det reelt kun er fÄ Är siden, at den tidligere partiformand vendte sig mod midten.

Denne interne splittelse er dog langtfra ny. Allerede i mellemkrigstiden oplevede partiet stÊrke brydninger, tvivlede pÄ de liberale vÊrdier og var uenige om, hvilken vej de skulle gÄ.

"Konservatisme i mellemkrigstiden" er historien om mellemkrigstidens splittelse hos de konservative. Om en tid, hvor der var modstridende holdninger til, hvad konservatisme skulle vĂŠre, og hvor kimen blev lagt til den moderne konservatisme, vi kender i dag.