(0)

Konsten att bli Àldre

e-book


Mitt i livet trĂ€der vi in i ett grĂ€nsland. Vi börjar mĂ€rka att vi Ă„ldras. Ofta talar vi om Ă„ldrandet som nĂ„gonting negativt och svĂ„rt. Tiden som Ă„terstĂ„r börjar bli begrĂ€nsad och vĂ„r vardag förĂ€ndras. Vi kanske inte ska vara sĂ„ rĂ€dda för den förĂ€ndringen? Vi kanske kan hitta en öppenhet att möta det okĂ€nda och kanske till och med bli nyfikna pĂ„ den hĂ€r fasen av livet – ”den tredje Ă„ldern”.

Med den tredje Äldern förÀndras perspektiven, det blir inte lÀngre sÄ intressant att betrakta hur mÄnga Är man levt utan en vÀsentligare frÄga blir hur mÄnga Är som Àr kvar att leva. Hur vill jag anvÀnda tiden som jag har kvar? Vad vill jag anvÀnda mitt liv till? Vad ska jag göra som pensionÀr? Vilka krav Àr det rimligt att stÀlla pÄ mig sjÀlv? Ska jag fortsÀtta anstrÀnga mig, fortsÀtta att prestera eller redan nu börja att dra mig undan? Kommer jag att fortsÀtta att vara frisk?

Konsten att bli Àldre Àr skriven ur ett psykologiskt och existentiellt perspektiv, dÀr livsfrÄgorna fÄr en framtrÀdande plats. Det Àr en tankevÀckande och hoppfull lÀsning som utmanar synen pÄ Äldrandet. En perfekt lÀsning för den som nÀrmar sig, eller redan nÄtt, pensionsÄldern.