(1444)

Kontakt - en svensk krigsman i kampen mot terrorn

audioboek en e-book


Axel lÀmnar sin karriÀr som officer i de svenska specialstyrkorna för att arbeta som personskyddsoperatör i krigets Irak. Han kastas genast in i intensiva stridssituationer som sÀtter alla hans förmÄgor pÄ prov. Trots tragiska förluster av vÀnner och kollegor, och de privata utmaningar som livet som legosoldat innebÀr, fortsÀtter Axel pÄ sin inslagna vÀg. Den leder sÄ smÄningom till Kurdistan dÀr han bland annat hjÀlper till i kampen mot terrorist sekten IS eller som Axel föredrar att benÀmna dem Daesh.

Det hÀr Àr en bok för dem som Àr intresserade av det livsfarliga Àventyrets lockelse, av att göra det rÀtta i avgörande situationer, av kamratskap och lojalitet men Àven för dem som vill veta mer om militÀr taktik i strid, vilket skildras detaljerat med adrenalinfylld inlevelseförmÄga.

Författaren, som skriver under pseudonym, har idag lÀmnat en lÄng karriÀr inom den svenska Försvarsmakten bakom sig. Inom försvaret arbetade han bland annat inom enheten SÀrskilda Skyddsgruppen (SSG). Idag verkar han som samverkansofficer mellan utlÀndska specialförband och kurdiska Peshmerga.


Verteller: Magnus Schmitz
Duurtijd: