(0)

Kort og godt om danske krige

e-book


Det krigeriske folk, danskerne! Hvem skulle tro det? Danmark har dog véret involveret – med mere eller mindre heldigt udfald – i mange krige siden ’Gorm den Gamles tid’.

Det er ingen hemmelighed, at Danmark tidligere har haft en del omrĂ„der under sit herredĂžmme – tĂŠnk bare pĂ„ SkĂ„ne, Halland og Blekinge og Slesvig-Holsten. I denne bog kan du lĂŠse om, hvordan Danmark erobrede disse besiddelser og tabte dem igen.

Bogen samler alle drabelige slag og skÊbnestunder i landets historie, og giver kort og godt oversigt over krigene, hvornÄr de udspillede sig, hvor lÊnge de varede, hvem der var regent pÄ det pÄgÊldende tidspunkt, hvad man vandt og tabte, og sÊtter det hele i et historisk perspektiv.

Den danske krigshistorie er ikke en skammelig fortĂŠlling om ydmygelser og tab, men en spĂŠndende og stolt beretning om vort gamle kongeriges sejre og nederlag gennem mere end 1000 Ă„r.

Lars Bugges "Kort og godt om danske krige" udkom fÞrste gang i 2000 og giver sÄledes et historisk overblik over de danske krige fra vikingernes hÊrgen og frem til 2. Verdenskrig.

Lars Bugge (f. 1969) er uddannet cand.merc.jur. fra Aarhus Universitet. Efter studiet begyndte han at skrive bĂžger – primĂŠrt inden for interesseomrĂ„derne historie, myter og konspirationsteorier, men ogsĂ„ undervisningsmateriale og bĂžger om stress og bĂžrneopdragelse.