(1)

Kristallpalatset

e-book


En bister vinterdag anlÀnder den artonÄriga Harriet Blom till den gamla gÄrden VÀndesta, ett hem för unga gravida kvinnor. HÀr ska hon tillbringa de nÀrmaste mÄnaderna, avskuren frÄn omvÀrlden och sammanförd med andra unga flickor som liksom hon brottas med frÄgan, behÄlla barnet eller lÀmna det ifrÄn sig?

Det Àr tidigt sextiotal, bara nÄgra Är före ungdomsrevolten, p-pillret och den fria sexualiteten. SamhÄllet stÄr och vÀger, men att vara ung, gravid och ogift ses Ànnu med oblida ögon.

Under den evighetslÄnga vintern konfronteras Harriet med en rad mÀnniskor: den upproriska italienskan Sylvia som snabbt blir Harriets förtrogna, den Äldrande förestÄndarinnan Inez, barnsköterskan Beth med sin förkvÀvda livslÀngtan. Medan snön faller och faller sluter sig mödrahemmets strÀnga regelverk kring dem alla.

Kristallpalatset Ă€r en gripande roman om att vara kvinna i en brytningstid, om att snabbt tvingas bli vuxen och tvingas fatta livsavgörande beslut – en roman fylld av tidsatmosfĂ€r, skriven med stark gestaltande kraft och sprĂ„klig lyster.

”En av Sveriges mest intressanta författare”

Berlingske

”LĂ€s Madeleine HessĂ©rus ocksĂ„ för sprĂ„kets skull! Det Ă€r koncist, laddat och poetiskt.”

SvD

Madeleine Hessérus har sedan debuten 1997 skrivit dramatik, novellsamlingar och romanerna Till Isola, Staden utan kvinnor och Elefantens fot. Hennes böcker har lovordats av kritiker och romanerna har översatts till flera sprÄk.