(0)

Kuningas Henrik Kahdeksas

e-book


Buckinghamin herttuaa huolestuttaa. Kardinaali Wolsey on hÀnen mielestÀÀn saanut kuningas Henrik Kahdeksannen hovissa liikaa valtaa. Juuri hÀnen ilmaistessaan huoliaan aiheesta herttua pidÀtetÀÀn maanpetoksen takia, kuin kohtalon ilkeilynÀ. PidÀtyksen takana on kukapas muukaan kuin mainittu kardinaali Wolsey.

Wolsey aiheuttaa hovissa nĂ€rÀÀ muutenkin. Kuningatar Katariina ei pidĂ€ siitĂ€, mitĂ€ hĂ€nen miehensĂ€ selĂ€n takana puuhaillaan. Valitettavasti kuningas Henrikin mielenkiinnon kohteena on sillĂ€ hetkellĂ€ toinen nainen – Anna Boleyn. Kuningas pÀÀttÀÀ erota Katariinasta ja ottaa Annan morsiamekseen.

"Kuningas Henrik Kahdeksas" on Shakespearen dramaattinen esitys yhdestÀ Englannin hovin historian dramaattisimmista tapahtumista, Henrik Kahdeksannen avioerosta.

William Shakespeare (1564–1616) oli englantilainen nĂ€ytelmĂ€kirjailija. Shakespeare jĂ€tti jĂ€lkeensĂ€ 37 nĂ€ytelmÀÀ ja runsain mÀÀrin runoja. HĂ€nen tunnetuimpia nĂ€ytelmiÀÀn ovat "Romeo ja Julia", "Hamlet", "Macbeth" ja "Othello".

Shakespearen uskotaan työskennelleen myös nÀyttelijÀnÀ. Osa tutkijoista on kyseenalaistanut, kirjoittiko Shakespeare teoksensa yksin vai oliko asialla kokonainen teatteriryhmÀ.