(14)

Kvinnan som var en fyr

audioboek


Cecilia Ek har blivit femtio, det Àr dags för henne att ta itu med sitt liv. Men i stÀllet Àr det livet som tar itu med henne. Minnena frÄn barndomen, men framför allt frÄn alla de mÀn hon förgÀves försökt Àlska hinner upp henne. Och varför vÀgrar dansken frÄn New York att slÀppa taget?

Viveca LĂ€rns nya roman handlar om kvinnor och kĂ€rlek. Cecilia Ek Ă€r i femtioĂ„rsĂ„ldern, hon Ă€r ensamstĂ„ende och bor i en gammal, lite förfallen villa i Örgryte, Göteborg. Hon har liksom inte behövt anstrĂ€nga sig i livet för en lottovinst som hennes nu döda far vann i hennes namn har stĂ„tt för grundförsörjningen, men nu Ă€r det slut med det. Hon mĂ„ste rycka upp sig, börja försörja sig och har fĂ„tt jobb som försĂ€ljare av nĂ„t sĂ„ löjligt som automatiska öronrensare.

Utbildningen i denna Àdla konst sker i New York, pÄ den mÀrkliga kursen dyker det upp en mÀrklig dansk som raggar pÄ henne genom att sÀga att ödet har bestÀmt dem för varandra.

Det sÀtter igÄng denna tragikomiska berÀttelse. Cecilia varvar minnena frÄn skyddad barndom med sina minnen av mÀn. MÄnga mÀn, men av princip aldrig tvÄ med samma yrke. Allt berÀttat med ett vÀldigt gott humör, trots att det inte alltid varit sÄ roligt. Hon har alltid trott att hon varit enda barnet, men i samband med att hon sÀljer villan fÄr hon reda pÄ att hon skulle haft en bror som försvann pÄ mystiskt vis direkt efter födseln.

Dansken följer efter henne hem till Sverige och sÄ smÄningom visar det sig HUR ödet lÀnkat dem samman.

Kvinnan som var en fyr Àr en berÀttelse om en kvinna pÄ grÀnsen till sammanbrott. Full av humor, och med ett allt starkare drag av svÀrta. Kan denna kvinna överhuvudtaget Àlska? Och varför vill dansken inte kyssas pÄ riktigt?


Verteller: Viveca LĂ€rn

Duurtijd: