(2)

Lapsen oma retki kasvien salaisuuksiin

e-book


MitÀ kaikkea kasvit osaavatkaan!

Kasvitko muka hiljaisia hissukoita, jotka eivÀt ymmÀrrÀ mistÀÀn mitÀÀn? MitÀ vielÀ! Ne haistavat ja maistavat, nÀkevÀt ja kuulevat, liikkuvat, tuntevat kosketuksen ja voivat jopa oppia asioita. Kaiken lisÀksi kasvit viestittelevÀt keskenÀÀn ja osaavat kutsua tarvittaessa myös elÀimiÀ avukseen. IhmeellistÀ, mutta totta!

Lapsen oma retki kasvien salaisuuksiin kuljettaa lukijan Oonan ja Onnin matkassa keskelle kasvien hÀmmÀstyttÀvÀÀ maailmaa. Lapset retkeilevÀt metsÀssÀ, pihalla, kasvitieteellisessÀ puutarhassa ja tarkkailevat mummin jÀnnittÀviÀ huonekasveja. Samalla he oppivat esimerkiksi sen, ettÀ kasvitkin nukkuvat öisin ja ettÀ Àitipuu hoivaa lapsiaan. Tutuiksi tulevat myös kasvimaailman armottomat huijarit, varkaat ja lihansyöjÀt.

Kirja tarjoaa sadun lomassa uutta, kiehtovaa tietoa kasvien elÀmÀstÀ. Upea, runsas kuvitus tekee kokonaisuudesta elÀvÀn ja kauniin.

Anne Hakulinen on espoolainen biologi ja vapaa toimittaja. HÀneltÀ on aiemmin ilmestynyt Lapsen oma perhoskirja, Lapsen oma ötökkÀkirja ja ElÀinten ennÀtyskirja.

Olga Veselovskaya on helsinkilÀinen kuvataiteilija, kuvittaja ja sisustusarkkitehti. HÀn on valmistunut Pietarin Taideteollisesta valtionakatemiasta ja Lahden muotoiluinstituutista. HÀn tekee kuvituksia mm. Luontoliiton Sieppo-lastenlehteen.