(14)

Leijonakuningas : Kalevi Nummisen tarina

audioboek


Suomalaisen jÀÀkiekkoilun suurmiehen ja lajin historian merkittÀvimmÀn yksittÀisen vaikuttajan tarina.

Suuret ikÀluokat muistavat Kallun. Nuorempien on aika tutustua Leijonakuningas Kalevi Nummiseen. On korkea aika saada hÀnen tarinansa esiin ja ÀÀnensÀ kuuluviin.

Kalevi Nummisen ura suomalaisessa jÀÀkiekkoilussa on ainutlaatuinen. Numminen oli huipputason pelaaja, valmentaja, johtaja ja vÀlinevalmistaja. Nummisen saavutukset hakevat vertaistaan, mutta hÀnen merkityksensÀ Suomi-kiekolle on paljon enemmÀn kuin niiden summa.

Numminen oli innovatiivinen uudistaja, jonka intohimoinen suhtautuminen lajinsa kehittÀmiseen sen kaikilla osa-alueilla oli tÀysin poikkeuksellista koko suomalaisen urheilun mittakaavassa. Kallu halusi tehdÀ kaiken paremmin ja eri tavalla kuin mihin oli totuttu: harjoitella, kehittÀÀ ja myydÀ mailoja, pelata, valmentaa, johtaa, uudistaa ja brÀndÀtÀ.

Numminen loi valmentajana pohjan Tapparan ja Leijonien pÀÀvalmentajana koko suomalaisen jÀÀkiekkoilun pelilliselle identiteetille sekÀ mullisti lajin toimintatavat Suomessa. Kahdeksan Suomen mestaruuden Numminen perusti jo 19-vuotiaana oman Montreal-mailamerkin sekÀ yrityksen, josta kasvoi kansainvÀlinen menestystarina. Numminen luotsasi yhdessÀ Mikko J. Westerbergin kanssa Tapparan ensimmÀisenÀ suomalaisseurana puoliammattilaisuuteen ja oli nÀin luomassa pohjaa SM-liigan ja nykyisen tÀysammattilaisuuden synnylle.

Leijonakuningas on Nummisen testamentti suomalaiselle jÀÀkiekkoilulle ja pakollinen hankinta kaikille kiekkoperheille. Kirja auttaa ymmÀrtÀmÀÀn, mihin lajin lopullinen nousu maailman huipulle perustui. Nummisen tarina antaa myös vastauksen kysymykseen, miksi juuri Numminen on Leijonakuningas.

Ari Mennander (s. 1965) on media-alan yrittÀjÀ ja palkittu tietokirjailija. HÀnen teoksiaan ovat muun muassa Hjallis Harkimon, Jari Kurrin ja Teemu SelÀnteen elÀmÀkerrat. Mennander on voittanut Vuoden urheilukirja -palkinnon kahdesti sekÀ Urheilugaalan Vuoden urheilukulttuuriteon Uno-pokaalin Teemu-kirjallaan, joka oli vuoden 2014 myydyin kirja.


Verteller: Martti Ranin

Duurtijd: