(0)

Leken

audioboek


Ett kort fnysande innan blicken stannar pÄ den lilla flickan med rött lockigt hÄr. HÀr stannar blicken ett bra tag. Andningen blir hÀftigare. Upphetsningen bildar en liten imma pÄ fönstrets glas. TvÄ fingrar som vill in, röra, kÀnna, strÀcks ut och rör mot rutan.

Den lilla tjejen med det röda lockiga hÄret heter Lena. Hon Àr en gammal sjÀl i en ung flickas kropp, med tankar och funderingar som en vuxen persons. Lena Àlskar att leka. DÄ kÀnner hon sig fri. NÀr Lena Àr med om sitt livs stora trauma blir leken viktigare Àn nÄgonsin.

PÄ annat hÄll Àr polisaspiranten Markus precis pÄ vÀg att examineras. Det Àr mÄnga saker pÄ gÄng i Markus liv nÀr han plötsligt dras in i en turbulent hÀndelseutveckling - samtidigt som det nÄr en kritisk punkt i Lenas liv - och deras öden knyts ihop pÄ ett sÀtt ingen av dom hade kunnat tro.

I LEKEN vĂ€vs minnen samman, ljusa som mörka. En berĂ€ttelse om mĂ€nniskans strĂ€van att nĂ„ försoning, innan det Ă€r för sent. Är det vĂ„ra minnen som formar oss? Vem Ă€r den mystiska personen som vill leka med Lena? Det Ă€r mycket vi inte vet, men en sak Ă€r sĂ€ker. I fantasin hos en liten flicka med stort rött, lockigt hĂ„r Ă€r det mesta möjligt.


Verteller: Anna Godenius
Duurtijd: