(0)

Lilas äktenskap

e-book


När Lila Rising vaknar upp till sin första jul som gift kvinna känner hon en nervös förväntan. Snart ska de första besökarna komma till julottan och det är viktigt att allt är som det ska. Så vill Lila ha det. Allt måste vara perfekt så att ingen, särskilt inte svärmodern, har något att anmärka på. Men under den glittrande ytan gror en känsla av missnöje, och hon kan inte släppa frågan som ständigt gnager inom henne: Varför gifte du dig med Carsten?

”Lilas äktenskap” är en historisk roman om kärlek, status och självförverkligande i en tid då samhällsreglerna var stränga och kvinnans plats var i hemmet. Vi följer Lila när hon kämpar med sin plats, roll och röst i en traditionellt styrd vardag – som hustru, dotter och kvinna.

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.