(25)

Ludde blir en lirare

audioboek en e-book


Ludde ska snart fylla sju Är och drömmer om att bli upptÀckt av en fotbollstrÀnare sÄ att han kan fÄ spela i ett riktigt lag. Men det enda han har Àr ett diplom som han har fÄtt pÄ dagis. "Ludde Andersson, etta i löpning med Àgg." Hemma pÄ gatan i RÀvinge brukar han stÄ och trixa med sin boll. En dag hoppas han att en proffstrÀnare ska stanna till och ropa: titta, vilken bollbegÄvning!

En helt vanlig söndag Äker Ludde pÄ utflykt med sina mamma Ramona som Àr bibliotekarie och Àlskar att lÀsa. Hon vet inte vad som Àr upp och ner pÄ en fotboll. De Äker ivÀg med Snigeln, som hon kallar sin trehjuliga bil. PÄ vÀgen tillbaka trÀffar de trÀnaren Hugo nÀr de stannar till RÀvingevallen. Det Àr vÀrldens rÀttvisaste trÀnare och visst fÄr Ludde vara med i RÀvarna IF!

Snart har han fÄtt en ny bÀsta kompis som Àr dubbelt sÄ stor som honom sjÀlv och kallas Lillen. Ludde Àr liten för sin Älder sÄ de kallar honom JÀtten, det Àr göteborgshumor. Fotboll Àr inte kultur, men ganska bra ÀndÄ tycker Luddes mamma. Ett nytt liv börjar med spÀnnande matcher och sit-ups och varmkorv och husvagnsbesök hos trÀnar-Hugo och sÄ den tuffa grannen Biffen.

Viveca LÀrn, tidigare Viveca Sundvall (född 1944), Àr författare och journalist. Hon debuterade 1975 och har sedan dess publicerat mer Àn 40 barnböcker, samt en del romaner för vuxna, som bland annat legat till grund för TV-serien Saltön.

Viveca LÀrn har fÄtt ett antal utmÀrkelser för sitt författarskap, bland annat det prestigefyllda Astrid Lindgren-priset, och hennes böcker har översatts till ett tiotal sprÄk.

Viveca LÀrn, tidigare Viveca Sundvall (född 1944), Àr författare och journalist. Hon debuterade 1975 och har sedan dess publicerat mer Àn 40 barnböcker. Hon har Àven skrivit en del romaner för vuxna, som bland annat legat till grund för TV-serien Saltön. Som författare har LÀrn fÄtt ett antal utmÀrkelser, bland annat det prestigefyllda Astrid Lindgren-priset. Hennes böcker finns ocksÄ översatta pÄ flera sprÄk.


Verteller: Ida Olsson
Duurtijd: