(0)

Lyn

e-book


Please edit "About the book" to the following:

"De banker pĂ„ – "LĂžkke" stĂ„r der pĂ„ dĂžren. SĂ„ gĂ„r der ret lang tid fĂžr dĂžren bliver Ă„bnet af en ĂŠldre dame. Hun har tĂžfler pĂ„ og hendes ben skrider lidt ud til siderne, og der er noget der lĂžber lĂžbsk i hendes ansigt, nĂ„r hun taler.

Hvad vil I? spĂžrger hun.

En af de andre, en lille rÞdhÄret pige med forundrende Þjenbryn siger:

Vi er kommet for at besĂžg dig.

Men ... jeg holder ikke af bĂžrn, siger hun.

De stirrer tavst pÄ hende.

Eller ... jeg er bange for bĂžrn.

Det er jeg ogsĂ„, siger den lille rĂždhĂ„rede pige. – MĂ„ vi komme ind?"

I en dansk etageejendom gÄr fire bÞrn fra dÞr til dÞr hos fremmede mennesker. De trÊnger sig pÄ og kommer ind i de voksnes lejligheder, hvor de stiller nÊrgÄende spÞrgsmÄl om de voksnes ideer, syn pÄ samfundet og sig selv og den ensomhed, de alle lever med. Gennem bÞrnenes spÞrgsmÄl og de voksnes svar skildrer Juliane Preisler samfundet pÄ godt og ondt, som det sÄ ud i 1989, hvor bogen udkom for fÞrste gang, og som mÄske i virkeligheden ikke er sÄ forskelligt fra dagens Danmark. Der er barokke, sÞrgelige, morsomme og dybt tÊnksomme passager om selve dét at vÊre menneske.

Juliane Preisler (f. 1959) er en dansk forfatter og digter. Hun debuterede i 1983 med digtsamlingen "Uden" og har sidenhen udgivet en lang rĂŠkke bĂžger. Juliane Preisler er uddannet magister i litteraturvidenskab og har ved siden af virket som forfatter blandt andet arbejdet som oversĂŠtter samt litteraturanmelder for Dagbladet Information. I lĂžbet af sin karriere har Juliane Preisler modtaget flere prestigiĂžse priser og legater, herunder Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik, Edith Rode Legatet samt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.