(2)

Maailman loppu

e-book


Auringolle on tapahtunut jotakin mystistÀ, jonka takia sen valo- ja lÀmpövoima alenee nopeasti. Pohjoisessa asuva kansa on sinnitellyt asuinsijoillaan kylmyydestÀ huolimatta, mutta elinolosuhteet kÀyvÀt koko ajan haastavammiksi. IlmakehÀ on ohentunut hÀlyttÀvÀsti. Pahinta on kuitenkin kosmillinen tomu, joka on vuosituhansien kuluessa tasoittanut alueen lÀhes aavikoksi.

Suurikokoisia elĂ€imiĂ€ ei ole jĂ€ljellĂ€ juuri yhtÀÀn – ainoastaan yksi suuri elĂ€in on sĂ€ilynyt ravinnonpuutteen uhallakin. Kun jÀÀtikköilves karjuu valtavat ÀÀniaallot koleaan kevyeen ilmaan, kuulostaa siltĂ€ kuin menneiden aikojen ilmestys soittaisi pasuunaa. Alueen ihmisillĂ€ on edessÀÀn totuuden hetki – mistĂ€ löytÀÀ uusi, elinkelvollinen paikka, jossa asua?

"Maailman loppu" on K.N. Rauhalan scifi-klassikko vuodelta 1921, joka on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen.

Johannes Karma on kirjailija Kalle Nikodemus Rauhalan (1887–1937) taiteilijanimi. Rauhala työskenteli Helsingin Sanomien ja Ylioppilaslehden toimittajana. HĂ€n julkaisi monipuolisesti kirjallisuutta: nĂ€ytelmiĂ€, proosaa ja tietokirjallisuutta. HĂ€net tunnetaan muun muassa scifi-romaanista "Maailman loppu".