(44)

Maasta kuuhun

audioboek en e-book


EletÀÀn Yhdysvaltain sisÀllissodan jÀlkeisiÀ aikoja 1800-luvulla. SisÀllissota on jÀttÀnyt jÀlkeensÀ aseteollisuutta. Baltimorelaiset asefanaatikot ovat kuitenkin saaneet pÀÀhÀnsÀ rakentaa jotakin aivan muuta kuin perinteisiÀ aseita. He haaveilevat raketista, jolla voisi lentÀÀ avaruuteen saakka.

Kun seikkailija Michel Arden saa tietÀÀ projektista, hĂ€n ei halua pelkĂ€stÀÀn projektiin mukaan – hĂ€n haluaa lentÀÀ raketin mukana kuuhun.

"Maasta kuuhun" on Jules Vernen huikea tieteisromaani, jossa lennetÀÀn kuuhun sata vuotta ennen kuin ensimmÀinen kuulento oikeasti toteutui. Romaanin jatko-osa on nimeltÀÀn "Kuun ympÀri".

Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia romaaneja ovat "Matka maailman ympĂ€ri 80 pĂ€ivĂ€ssĂ€" sekĂ€ "Matka maan keskipisteeseen". Verne oli myös yksi ensimmĂ€isistĂ€ science fiction -kirjailijoista. HĂ€n kirjoitti sukellusveneistĂ€ ja lentokoneista ennen kuin niitĂ€ oli edes keksitty.

Jules Vernen kirjoja on kÀÀnnetty toiseksi eniten maailmassa – Vernen edelle yltÀÀ ainoastaan Agatha Christie. Vernen kirjoittamat seikkailut ovat sĂ€ilyttĂ€neet suosionsa, ja ne riemastuttavat lukijoita yhĂ€ tĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€.


Verteller: Eero Nurmela
Duurtijd: