(0)

Man glömmer ingenting

e-book


När nittonåriga Nora förlorar sin far står hon plötsligt ensam i världen. Hon flyttar in hos sin farbror Berthold och hans hustru Alice, men livet i det nya hemmet blir inte riktigt den fristad hon önskar sig. Berthold utvecklar plötsligt känslor för Nora, och när Alice får reda på detta tar hon ut all sin frustration och ilska på henne.

Bredvid det ansträngande familjelivet finner Nora tröst i konsten. Hon påbörjar en konstutbildning, ett första steg mot att förverkliga drömmen om att bli konstnär. Där träffar hon den unga begåvningen Johan Manel och det dröjer inte länge innan hon fångar hans hjärta. Men är kärleken verkligen någonting för henne?

"Man glömmer ingenting" är en gripande skildring av en ung kvinna på jakt efter sin identitet och sina drömmar. Det är en berättelse om lidelse, svek och modet att följa sitt hjärta även när det till synes är omöjligt.

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.